torstai 2. helmikuuta 2017

Hyllynlämmittäjä-lukuhaaste

Törmäsimme netissä Helmi Kekkosen blogissaan aloittamaan Hyllynlämmittäjä-lukuhaasteeseen, jossa on tarkoituksena pelastaa kirjahyllyyn lämmityshommiin unohtuneita kirjoja luettavaksi. Päätimmekin haastaa itse itsemme kaiveltuamme kirjahyllyihin liian pitkäksi aikaa unohtamiamme opuksia – luemme siis kuusi hyllynlämmittäjää kumpainenkin.Otto Lehtinen: Wurlitzer
Eunsun Kim: Pohjois-Korea – yhdeksän vuoden pakomatka helvetistä
Jussi Valtonen: He eivät tiedä mitä tekevät
Takashi Hiraide: Kissavieras
J.K. Rowling, John Tiffany ja Jack Thorne: Harry Potter ja kirottu lapsi
Antti Tuomainen: Mies joka kuoli

Jenni odottaa yllä olevista luettavistaan eniten Tuomaisen Mies joka kuoli -romaania, koska sen pelkistetty ulkomuoto veti aikoinaan kirjakaupan hyllyssä puoleensa. Jenni on myös kaivannut jotain imevää, mukaansatempaavaa tarinaa, jonka aloittaminen ei vaadi liikaa ponnisteluja: Tuomaisen romaani vaikuttaa intensiiviseltä ja hyvältä lukukokemukselta.


Rosa Liksom: Hytti nro 6
Gregory Maguire: Egg & Spoon
Virpi Pöyhönen: Doe
Herman Koch: Naapuri
Leif Davidsen: Kuubalaista verta
Robert Coover: Pinokkio Venetsiassa

Petter odottaa oman pinonsa teoksista eniten sen uusimman jäsenen eli Cooverin Pinokkio Venetsiassa -romaanin lukemista. Uudistushaluinen proosa polttelee Petteriä sen verran, että hän otti varaslähdön Cooverin kanssa – Petter ahmi laitokseen sisällytetyn Lapsenvahti-novellin viime syksynä ja oli vakuuttunut miehen persoonallisesta ja lukijan pään pyörälle pistävästä tyylistä.

2 kommenttia:

  1. Hytti nro 6 oli minun makuuni, toivottavasti innostutte ottamaan sen lukuun. Jussi Valtosen kirja on lämmittänyt pitkään myös minun hyllyäni - tai siis lukulaitteeni virtuaalista hyllyä. Ostin sen tohkeissani Finlandia-palkinnon jälkeen, mutta niinpäs vaan on jäänyt lukematta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kumma, miten houkuttelevatkin kirjat jäävät välillä moniksi vuosiksi hyllyä lämmittämään! Eiköhän sekä Hytti nro 6 että He eivät tiedä mitä tekevät päädy nopealla tahdilla lukuun nyt kun ne on ns. nostettu framille. :) -Jenni

      Poista