keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Esittelyssä Opus ekan Jenni

Nimi: Jenni
Ikä: 21

Mitä teet tällä hetkellä elämässäsi?

Opiskelen tällä hetkellä toista vuotta suomen kieltä. Lisäksi aikaa kuluu partioon, kirjoittamiseen, lukemiseen sekä teen juomiseen.

Mistä haaveilet?
Siitä että saisin luetuksi vielä enemmän kirjoja, että kirjoittaminen joskus konkretisoituisi julkaisuiksikin asti, mielekkäästä työstä, matkustamisesta, suklaasta, musiikista, Tampereen kissakahvilasta… pää on aika usein muualla kuin ruumis!

Mistä asioista pidät?
Kissavideoista, kirjoittamisesta, lukemisesta, kahviloista, junista, piirtämisestä, Käpylästä, Tallinnasta, Euroviisuista, Melodifestivaleista, kielistä, keikoista, ystävistä ja mojitoista, näin muun muassa.

Miksi luet?
Lukeminen vie pois arkitodellisuudesta ja sen avulla pääsee sisälle maailmoihin, joihin ei muuten olisi mahdollista tutustua. Lukemisen avulla voi tutkia muita ihmisiä, tuntea, pohtia, raivota, rauhoittua, innostua. Olen utelias ja kirjat ruokkivat tiedonhaluani vielä pidemmälle!

Mitä luet?
Tällä hetkellä paljon kotimaista kirjallisuutta opintojen takia. Yritän olla avoin kaikenlaiselle, niin arvostetulle kuin vaihtoehtoisellekin kirjallisuudelle. Pidän kokeellisuudesta ja kielellä leikittelystä, kiinnostavista maailmoista ja tarinoihin uppoamisesta. Pidän myös paljon runoista!

Missä luet?
Viltin alla sängyllä, viltin alla sohvalla, yliopiston kirjastossa, bussissa, metrossa...

Mikä on lempikirjastosi ja miksi?
Rikhardinkadun kirjasto. Siellä tunnelma on jotenkin kohdallaan: runsaat kirjahyllyt, jykevät portaat ja ikkunoiden ääressä olevat pienet pöydät korkeimmissa kerroksissa houkuttelevat jäämään pidemmäksikin aikaa. Kirjastosta löytyy joka käyntikerralla aina jotakin uutta.

Kuka on suosikkikirjailijasi? Miksi?
Vaikeaa nimetä vain yhtä! Mutta tällä hetkellä olen todella innostunut Leena Krohnista - tutustuin häneen lukiessani viime syksyn vaellusreissun aikana Pereat mundus -teoksen. Krohnin kieli on syvää sekä hiottua, ja pidän hänen teostensa ihmettelevästä perusvireestä.

Varhaisin lukukokemuksesi jonka muistat?
Ahmin ala-asteen alussa Kari Levolan Rouslain-kirjoja, jotka kuuluvat Tammen Kirjava Kukko -sarjaan. Kun aikoinaan opin lukemaan, luin miltei kaiken mitä eteen sattui tulemaan.

Mikä on mielestäsi onnistunein näkemäsi kirjasta tai sarjakuvasta tehty filmatisointi ja miksi?
Olen oikeastaan yllättävän vähän nähnyt filmatisointeja kirjoista (tai en ole lukenut kyseisiin leffoihin perustuvia kirjoja) - ehkä joskus on jopa tullut välteltyä näitä, koska “haluan lukea kirjan ennen kuin näen leffan”. Täytyypä joskus ottaa haasteeksi lukea leffoiksi sovitettuja kirjoja ja katsoa päälle niiden filmatisoinnit!

Kenet kynäniekan haluaisit tavata ja miksi?
Haluaisin tavata Philip Reeven ja kysyä, miten hän on lähtenyt rakentamaan Kävelevät koneet -sarjaansa, jota rakastin nuorempana ja rakastan edelleen. Idea toisiaan syövistä kävelevistä kaupungeista on minusta niin mieletön ja hurmaava, ja niihin yhdistyvät inhimilliset henkilöhahmot ja heidän tarinansa jaksavat edelleen pitää otteessaan.

Mitä odotat blogin pitämiseltä?
Haluaisin pysähtyä pidemmäksi aikaa lukemiini kirjoihin, ja niiden analysoiminen ja tuntemuksien pukeminen sanoihin auttaa syventämään lukukokemusta. Odotan kirjoista, kirjallisuudesta ja kielestä keskustelemista, kirjallisuusinnon jakamista muiden kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti