sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Liebster Award


Opus Eka sai lyhyen historiansa toisen blogihaasteen! Vastaamme nyt Rakkaus on koira helvetistä -blogin antamaan haasteeseen ja kiitämme tunnustuksesta.

Haasteen säännöt:

1. Kiitä palkinnon antajaa ja linkkaa hänen bloginsa postaukseesi.
2. Laita palkinto esille blogiisi.
3. Vastaa palkinnon antajan esittämään 11 kysymykseen.
4. Nimeä 5-11 blogia, jotka mielestäsi ansaitsevat palkinnon ja joilla on alle 200 lukijaa.
5. Laadi 11 kysymystä, joihin palkitsemasi bloggaajat puolestaan vastaavat.
6. Lisää palkinnon säännöt postaukseen.
7. Ilmoita palkitsemillesi bloggaajille palkinnosta ja linkkaa oma postauksesi heille, jotta he tietävät mistä on kyse.

Tässä ovat vastauksemme blogihaasteessa esitettyihin kysymyksiin:

1.Mille hyllylle astelet kirjastossa ensimmäiseksi?

Jenni: Usein varmaan runo- tai kaunokirjallisuushyllylle. Yleensä sinne, mikä sattuu olemaan lähimpänä.
Petter: Pikalainahyllyn kautta kaunokirjallisuuden puolelle. Joskus sarjakuvahylly vetää puoleensa heti alussa.

2.Lähikirjastot vai isot keskuskirjastot?

Jenni: Molemmat on jees! Lähikirjastoissa voi olla pienen paikan tunnelmaa, mutta isojen kirjastojen hyllyjen väliin on välillä kivaa vajota.
Petter: Lähikirjastoissa on omanlaistaan leppoista tunnelmaa, ja niiden hiljaisissa lukutiloissa on oikeasti todella rauhallista. Lähikirjastojen vaatimattomampi kirjavalikoima mahdollistaa löytöjen tekemisen, kun ei tarvitse väsyttää itseään kymmenien hyllyjen välissä kahlatessa.

3.Jos pääsisit tapaamaan jotakuta kirjallisuuden henkilöä, kenet haluaisit tavata?
Jenni: Albus Dumbledoren.
Petter: Tyrion Lannisterin.

4.Luetko koskaan kirjoja toiseen kertaan? Miksi / miksi et?

Jenni: Luen, koska haluan nauttia hyvistä kirjoista, ja niistä voi löytyä uusia yksityiskohtia, jotka olen ensimmäisellä lukukerralla ohittanut. Tai joskus luen uudelleen jotkin kirjat, jotka ovat olleet merkityksellisiä minulle jossakin vaiheessa elämää. En kestä ajatusta, etten voisi palata joidenkin tekstien äärelle.
Petter: Luen välillä toisen tai kolmannenkin kerran, jos kirjassa on jäänyt jokin mietityttämään, mutta noin yleisesti ottaen kirjallisuus on minulle tässä mielessä aika kertakäyttöviihdettä. Tosin poikkeuksiakin on, sillä Kurt Vonnegutin Teurastamo 5:n pariin tulee palattua suht säännöllisesti: vaikka se on nopealukuinen teos, siitä tuntuu aina löytävän jotain uutta.

5.Pokkarit vai kovakantiset kirjat?

Jenni: Yleisesti pidän enemmän kovakantisista, mutta pokkarit ovat kätevämpää matkalukemista.
Petter: Molemmat! Pokkareissa tosin hienot kansitaiteet eivät aina pääse välttämättä ansaitusti esille, mikä on sääli. Lisäksi joissain paksummissa taskulaitoksissa kustantajat ovat päättäneet säästää metsiä painamalla kirjan todella pienellä fontilla, mikä on välillä vähän ärsyttävää.

6.Mikä on ollut mykistävin elokuvakokemuksesi? Miksi?

Jenni: Jostain syystä American Beauty on jäänyt mieleen – katsoin sen muutama vuosi sitten yksin, pimeänä talvi-iltana. Kokemuksessa oli jotakin lumoavaa. Elokuvan tunnelma on jäänyt syvästi mieleen.
Petter: Viimeaikaisista Inside Out on ollut ehdottomasti paras mielikuvituksellisuudessaan ja hauskuudessaan. Myös Halloweenina katsomani Elävien kuolleiden yö oli yllättävän toimiva zombieleffojen pioneeri, vaikka se häviääkin joka suhteessa Walking Deadille.


7.Mikä on elokuvista ”guilty pleasuresi”?

Jenni: Hilary Duffin tähdittämä Kesän sävelet (Raise Your Voice), joka on korni ja kamala musiikkipainotteinen romanttinen teinidraama. Se pitää kuitenkin katsoa tietyin väliajoin, koska siitä on jäänyt ystävien kesken hyviä inside-vitsejä.
Petter: Se taitaa olla ihan kokonainen genre eli toimintaelokuvat – joskus on virkistävää heittää jalat pöydälle ja katsoa pauketta ja tuhoa mitään sen ihmeempiä pohtimatta tai analysoimatta. Tänä vuonna Mad Max: Fury Road on tarjonnut ehdottomasti parhaan ruutisirkuksen, jota tuskin tullaan ennen uuttavuottaa ylittämään.

8.Minkälaisen arvon annat elokuvien tekstitykselle?

Jenni: Mielestäni on hienoa, että elokuvat tekstitetään dubbauksen sijaan. Omalla kohdallani riippuu ihan elokuvasta ja sen kielestä: joskus en seuraa niitä, joskus vilkuilen, joskus luen kokonaan.
Petter: Huomaan itse lukevani niitä, vaikka ymmärtäisinkin englanninkielisistä leffoista ihan riittävästi niistä nauttiakseni. Olen sen verran kuitenkin tottunut tekstityksiin, että niiden puuttuminen olisi kyllä vähän erikoista.

9.Häiritseekö sosiaalisen median käyttö keskittymiskykyäsi?

Jenni: Kyllä, varsinkin jos pitäisi tehdä jotakin vähän epämiellyttävämpää. Olen yrittänyt kiinnittää siihen huomiota ja esimerkiksi välillä pitää Facebookin kiinni, kun kirjoitan koulujuttuja.
Petter: Toisinaan kyllä, siihen siirtyminen puhelimella tai tietokoneella ollessa on valitettavan helppoa ja sinne kellumaan jääminen sitten vieläkin helpompaa, mutta kyllä tässä selvitään – on vain vähän harmi, että hommia ei tule välillä tehtyä kovin intensiivisesti yhteen asiaan keskittyen.

10.Onko tietokirjoilla tulevaisuutta?

Jenni: Mielestäni on! Mututuntumalla sanoisin, että erityisesti viihteellinen tietokirjallisuus vetää tällä hetkellä todella hyvin. Ja esimerkiksi kaikenlaiset oppaat ovat kovassakin suosiossa.
Petter: Ehdottomasti on – hyvin jäsennelty lajiteltu, syvällinen tietopaketti on hyvä ja yhtenäinen vastine kaikelle netissä hajallaan olevalle informaatiolle.

11.Onko järkeä antaa kirjaa/elokuvaa joululahjaksi?

Jenni: kyllä, varsinkin jos hieman haistelee, minkätyyppinen paketti voisi olla mieluinen vastaanottajalleen.
Petter: Minulle ainakin kelpaavat moiset elämykset vallan hyvin – on tietysti eri asia, minkälaisesta taide- tai viihdemuodosta kukin itse tykkää. Vaikka kirjoja ja leffoja saakin kirjastoista, niiden antaminen lahjaksi kertoo myös antajastaan.

Haluamme välittää tunnustuksen ja haasteen Lukijattarelle sekä Aina joku kesken -blogin Tanille. Toivomme teiltä vastauksia seuraaviin kysymyksiin:

1. Mitä kirjoja toivoisit pukinkonttiin? Miksi?
2. Mikä sai sinut aloittamaan kirjabloggaamisen?
3. Pystytkö kuuntelemaan lukiessasi musiikkia? Jos, niin mitä?
4. Mikä kirja kaikkien pitäisi lukea ennen täysi-ikää, jos saisit päättää?
5. Mikä kirja on saanut sinut suuttumaan? Miksi?
6. Minkä kirjan lopun haluaisit kirjoittaa uusiksi?
7. Onko blogin pitäminen muuttanut lukemistottumuksiasi?
8. Mitkä tänä vuonna lukemasi kirjat ovat tehneet sinuun vaikutuksen?
9. Jos olisit kirja, mikä kirja olisit?
10. Minkä kirjan olet viimeksi valinnut pelkän kannen perusteella?
11. Minkälainen kirjanmerkki sinulla on käytössä? (P.S. kuva olisi kiva!)

2 kommenttia:

  1. Voih ja ach, Jenni & Petter! Kiitos haasteesta, jonka otan iloisena vastaan! Tulipahan taas jotakin tekemistä, mikäli ensi viikolla sattuisi jossain välissä olemaan ylimääräistä aikaa pikkujoulujen ja siskoviikonlopun ohessa! :-) Voiko haasteen heittää takaisin teille, kun ehdottomasti olisin just Opus ekan palkinnut Liebsterillä? :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, emme mekään ihan heti vastanneet tähän haasteeseen - siksi voi olla ihan hyvä, ettei tätä voi lähettää bumerangina taaksepäin! Jäämme mielenkiinnolla odottamaan vastauksiasi :) -Petter

      Poista